Bu proje ile kooperatiflerin sürdürülebilir üretim kapasitelerini artırmak, ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirmek ve yerel üretimi teşvik etmek hedeflenmiştir.
11 Kadın Kooperatifi projesi, Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı, İstasyonTEDU ve Impact Hub Ankara iş birliği ile hayata geçirilmiştir. Projemizin temel amacı, depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep'te bulunan 11 kadın kooperatifinin ihtiyaçlarını karşılayarak, yeniden üretime başlamalarını sağlamak ve kadın emeğini desteklemektir. Bu amaçla kooperatiflerin sürdürülebilir üretim kapasitelerini artırmak, ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirmek ve yerel üretimi teşvik etmek hedeflenmiştir.
Proje, bölgedeki kadın kooperatiflerinin ekonomik olarak ayakta kalmalarını sağlamayı, kadın girişimciliğini teşvik etmeyi ve kooperatiflerin ürettikleri ürünlerin pazarlama ve satış kapasitelerini artırmayı hedefler. Böylece, kadınların ekonomik hayata daha güçlü bir şekilde katılmaları sağlanacak ve yerel ekonomiye katkı sunulacaktır. Ayrıca, kadınların üretimde aktif rol alması, aile bütçelerine katkıda bulunmaları ve özgüvenlerinin artmasına olanak tanır.
Depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep illerindeki 11 kadın kooperatifi bu projenin doğrudan faydalanıcılarıdır. Ayrıca, bölgedeki kadın girişimciler, yerel halk ve kadın emeğinin güçlendirilmesini hedefleyen sosyal girişimciler de proje kapsamında dolaylı olarak desteklenmektedir.
Bu proje ile kadın kooperatiflerinin üretim süreçleri yeniden başlatıldı ve kooperatiflerin sürdürülebilir bir şekilde faaliyetlerine devam etmeleri sağlandı. Ürettikleri ürünlerin satış odaklı artışı desteklenerek, kooperatiflerin ekonomiye katma değer sağlamalarına olanak tanındı. Uzun vadede, kadınların ekonomik özgürlüklerine katkı sağlanarak sosyal ve ekonomik kalkınma süreçlerine daha aktif katılmaları teşvik edilmiştir.
Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep.
Proje, deprem bölgesindeki kadınların dayanışma, üretim ve ekonomik bağımsızlıklarına güç katmak amacıyla hayata geçirilmiştir.